Örülök, hogy benyitottál a konyhámba!

Kedves Látogató!

Örülök, hogy benyitottál a konyhámba!

Engedd meg, hogy néhány sort írjak magamról, hogy jobban megértsd miért az ilyen jellegű ételeket készítem és miért kedvesek ezek nekem és a családomnak is.

Már jó néhány éve nyugdíjas vagyok, de aktív korom utolsó harminc évében bizony nem kímélt az élet, mindig rengeteg elfoglaltságom, munkám volt, emellett a háztartást is vezettem, ami bizony nem mindig volt dicséretes. A kettőt valahogy össze kellett egyeztetni: munka és háztartás, de nem volt egyszerű. Tudom, én választottam a szakmámat és a munkámat, de a napi sokszor tíz, tizenhat óra munka mellett a saját háztartásom vezetése nem volt könnyű feladat. Ezenkívül nehezítette a helyzetet, hogy hétvégén és ünnepnap is dolgoztam. Mindenki jól ismeri a kereskedelmet és a vendéglátást. Akkor van a legtöbb munkánk amikor a legtöbb ember pihen. Na, hát ilyen helyzetben vezessünk otthon egy nem példás, hanem csak egy átlag háztartást! Nem egyszerű!


Hogyan is csináljam? Mit is főzzek? Mit is süssek?  Főleg mikor?


A konyhámban nincs semmi luxus felszereltség, csak az alap bútorok, szekrények, amelyekben szintén csak alap dolgok és felszerelések találhatók. Legnagyobb segítségem a fagyasztóláda. Miért? Azért, mert rengeteg főzési alapanyagot tudtam/tudok benne tárolni. Ez azt jelentette számomra, ha egy hosszú nap után végre hazaértem és semmit nem vásároltam az utóbbi napokban, akkor is tudtam tartalmas ételt készíteni másnapra a családomnak. Egy dologra kellett nagyon figyelni: Mindig időben kivenni a fagyasztott terméket a ládából, hogy legyen kiolvadva akkorra, amikor használni szeretném. A másik dolog amire nagyon kellett figyelni: Az alap dolgok például a liszt, cukor, só, rizs, olaj, zsemlemorzsa, fűszerek, burgonya és kenyér soha ne fogyjanak el. Mindig időben be kellett szerezni, persze többet és amit csak lehetett, azonnal konyhakészen, tisztán betenni a fagyasztóba! Én még egy kenyeret is szoktam a fagyasztóban tartani...végszükség esetére, habár én kenyeret már nem fogyasztok, de a családom igen. Fontos volt, amikor hazaértem, a tisztálkodás után szinte azonnal be tudjam a húst fűszerezni, tepsibe rakni és had' süljön, mert a reggel négy-öt óra azonnal itt van és még egy kicsit aludni is kellene és még sok minden mást is kellene csinálni!...Ezt azért írtam le, hogy lásd miért van az ételeim között olyan sok egytálétel és miért van olyan sok sült. A fűszerekről: Nem használok fűszer keverékeket! Még vegettát sem. Mindig az alap fűszerekből főzök, ami maximum talán húsz-harmincféle, ami a konyhámban megtalálható. Alapanyagokat a főzéshez sohasem mérem ki, pótolom, ha először keveset tettem bele. Végeredmény legyen jó, az számít! Süteményeket nagyon ritkán sütök. Nem is nagyon tudok sütni, de talán még nem késő megtanulni!

Én soha eddig nem gondoltam arra, hogy egyetlen általam főzött ételt lefotózom és bárhol is bemutatom!

Lám, megtörtént! Soha ne mond azt, hogy soha! Az élet mindennap új csodákat tud hozni! 


 

Jó étvágyat!