Rántott szelet, tört burgonyával

Rántott szelet, tört burgonyával
Hozzávalók 2-4 fő részére:
4-8 szelet kicsontozott karaj
4-6 db tojás
zsemlemorzsa
só, étolaj
Elkészítése:
- A karaj szeleteket előkészítem:
Én egészben szoktam vásárolni a karajt 1-1,2 kilogrammot, utána kicsontozom, majd szeletekre vágom. Így olyan vastag lesz ahogyan mi szeretjük.
A karajcsontból pedig ízletes húslevest lehet készíteni.
A hússzeleteket utána kiklopfolom. Csak lazán, mert a karaj nem igényel többet.
-Húst ha vékony szeletre vágtam, akkor nem ízesítem, ha vastagabbra akkor egy kicsit megsózom.
Sütőedénybe pedig az olajat /6-8 decilitert mindenképpen/ majd forróra, de nem lobogóra hevítem.
-Tojásokat leütöm a teszek bele sót / egy picit többet mert a húson nincs/ és kikeverem simára másik tálkába zsemlemorzsát teszek
-A hússzeleteket előre nem bundázom be, csak közvetlen sütés előtt, amikor már teszem is az olajba.
Egyszerre csak 2-3 szeletet, amennyi belefér az egyszerre olajba. Így lazább, omlósabb lesz a kész szelet.
Bundázás és sütés:
- A hús mind a kettő oldalát belemártom a lisztbe, utána a tojásba, majd zsemlemorzsába. Utána azonnal az olajba teszem.
-Ezt megismételem 3-4-szer. Amennyi szelet belefér az olajba.
-Ha ismét felhevült az olaj, takarékra vesszük a lángot. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd csurgatótálba vagy
papírtörlő kendőre helyezzük őket.
-Utána ugyanígy készítjük el a maradék szeleteket is.
-Ha nem fogyott el a tojás, akkor dobjál bele egy kevés zsemlemorzsát esetleg összevágott petrezselyem zöldet, keverd össze,
evőkanállal rakd az olajba, egy kicsit lapítsd meg és süsd ki azt is. Mindkét oldalát.
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
1 csomag tea vaj
só, díszítéshez petrezselyem zöld vagy paradicsom, vagy ami van!
Elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét.
Tegyünk bele egy csomag tea vajat!
Törjük csomómentesre a burgonyát és a vajat és ízesítsük tetszés szerint.
Én csak sót használok hozzá
Utána tálalom!
Bármilyen savanyúság, saláta adható hozzá!
Én legtöbbször céklával vagy savanyú uborkával, nyáron pedig tejfölös uborkasalátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?
ReceptVilága receptek

Tojásos lecsó debreceni kolbásszal
Főételek, Egytálételek
Füstölt szalonnával és debreceni kolbásszal

Párolt csirkemell zöldségekkel
Főételek, Sültek
Csak csibemell, sütve és párolva

Hideg gyümölcsleves
Előételek, levesek, Levesek
Hűsítő és frissítő gyümölcsleves nádcukorral ízesítve!

Rösztike
Spec receptek, Vegetáriánus
Könnyű és finom! Tízóraira, uzsonnára vacsorára vagy bármikor.

Húsos palacsinta
Főételek, Sültek
Palacsinta, hagymás húsos töltelékkel
Ismét egy egyszerű étel, ami igen gyorsan elkészült.

Vegyes tál
Főételek, Sültek
Amikor nem tudod mi legyen az ebéd!
Szétnézel a konyhában és amit találsz összerakod.

Sertés natúrszeletek vegyes körettel
Főételek, Sültek
Valójában ez sertésflekken vegyes körettel, de másképp!
Így is nagyon finom!

A fasírt
Főételek, Sültek
Egyszerű, gyors, bármilyen főzelékhez kiváló feltét a fasírt.

Párolt rizs
Főételek, Egytálételek
Tálalhatjuk sültekhez,pörköltekhez, vagy hús nélkül zöldségekkel. Minden formájában finom laktató étel.
ReceptVilága receptek

Rántott szelet
Főételek, Sültek
Sertéskaraj rántva, petrezselymes burgonyával

Sültes tál
Főételek, Sültek
Egyszerű vegyes tál a mindennapokra gyorsan.

A palacsintát szinte mindenki szereti.
Édességek, Palacsinták, gofrik
A palacsinta az egyik legfinomabb édesség, amit szinte mindenki szeret. Nagyon sokféleképpen készíthetjük el és ...

Káposzta saláta
Előételek, levesek, Saláták
Káposzta saláta pörköltekhez, sültekhez 2-4 fő részére.

Sültek brokkolival
Főételek, Sültek
Egy gyorsan összerakható sültes tál. Halrudak, rántott sajt, újburgonya párolt brokkolival.

Szalagos fánk
Tésztafelék, Lángosok, fánkok
Vaníliás pudinggal töltve és ananász kockákkal díszítve, porcukorral hintve.
Az alap fánk tészta elkészíté ...

Hideg gyümölcsleves 2.
Spec receptek, Cukormentes
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból cukor nélkül készítve!

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek, levesek, Levesek
Ezt a levest legtöbbször nyáron készítem. Talán azért mert egy kicsit savanykás és üdít? Ki tudja?

Sertés natúrszeletek vegyes körettel
Főételek, Sültek
Valójában ez sertésflekken vegyes körettel, de másképp!
Így is nagyon finom!