Rántott szelet

Rántott szelet, petrezselymes burgonyával
Hozzávalók 2-4 fő részére:
4-8 szelet kicsontozott karaj
4-6 db tojás
zsemlemorzsa
só, étolaj, ízlés szerint
Elkészítése:
- A karaj szeleteket előkészítem:
Én egészben szoktam vásárolni a karajt 1-1,2 kilogrammot, utána kicsontozom, majd szeletekre vágom. Így olyan vastag lesz ahogyan mi szeretjük.
A karajcsontból pedig ízletes húslevest lehet készíteni, friss répával, zöldségekkel.
A hússzeleteket utána kiklopfolom. Csak lazán, mert a karaj nem igényel többet.
-Húst ha vékony szeletre vágtam, akkor nem ízesítem, ha vastagabbra akkor egy kicsit megsózom.
-Tojásokat leütöm a teszek bele sót / egy picit többet mert a húson nincs/ és kikeverem simára,
másik tálkába zsemlemorzsát teszek,
a sütőedénybe pedig az olajat /6-8 decilitert mindenképpen/ majd forróra, de nem lobogóra hevítem.
- A hússzeleteket előre nem bundázom be, csak közvetlen sütés előtt, amikor már teszem is az olajba.
Egyszerre csak 2-3 szeletet, amennyi belefér az egyszerre olajba.
Így lazább, omlósabb lesz a kész szelet.
Bundázás és sütés:
- A húsnak mind a kettő oldalát belemártom a lisztbe, utána a tojásba, majd zsemlemorzsába.
Utána azonnal az olajba teszem.
-Ezt megismételem 3-4-szer. Amennyi szelet belefér az olajba.
-Ha ismét felhevült az olaj, tartalékra veszem a lángot. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm, majd csurgatótálba vagy papírtörlő kendőre helyezem őket.
-Utána ugyanígy készítem el a maradék szeleteket is.
-Ha nem fogyott el a tojás, akkor teszek bele egy nagyon kevés zsemlemorzsát, vagy lisztet esetleg összevágott petrezselyem zöldet is, összekeverem, evőkanállal az olajba rakom.
Egy kicsit meglapítom és kisütöm azt is lassú tűzön. Mindkét oldalát.
-Ha minden elkészült tálalom petrezselymes burgonyával, tört vagy sült burgonyával és valamilyen salátával vagy savanyúsággal.
Petrezselymes burgonya
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
1-2 csomó petrezselyem zöldje
só, és néhány evőkanál olaj
Elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét, de az utolsó kb. egy decilitert hagyjuk rajta.
Utána:
-Tegyünk egy edénybe olajat, ha előzőleg rántott, vagy sült húst készítettük,
akkor abból szűrjünk le egy keveset és azt használjuk, mert rendkívül jó ízt ad a burgonyának.
-Öntsük rá a főtt burgonyát, fakanállal kíméletesen keverjük át majd
-Tegyük rá az előzőleg, megtisztított és apróra vágott petrezselyem zöldet
és ismét keverjük át óvatosan.Ha szükséges tegyünk bele egy kicsi sót!
-Ezt a műveletet lassú tűzön és kíméletes kevergetés mellett tegyük néhány / 2-5/ percig, mert egyébként lesül.
Mi kicsit puhábban szeretjük. Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatjuk.
Ha túl sok levet hagytunk rajta, akkor tartsuk kicsit tovább a tűzön kíméletes kevergetés mellett és elforrja a levét.
A kívánt állagot így kapjuk meg!

Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?
ReceptVilága receptek

Vegyes tál
Főételek, Sültek
Amikor nem tudod mi legyen az ebéd!
Szétnézel a konyhában és amit találsz összerakod.

Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Főételek, Sültek
Laktató, finom, könnyen elkészíthető, és gazdaságos étel!

Rösztike
Spec receptek, Vegetáriánus
Könnyű és finom! Tízóraira, uzsonnára vacsorára vagy bármikor.

Káposzta saláta
Előételek, levesek, Saláták
Káposzta saláta pörköltekhez, sültekhez 2-4 fő részére.

Petrezselymes burgonya
Egyéb receptek, Köretek
Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.

Ismét egy finom és gyors reggeli
Előételek, levesek, Reggelik
Ezt olyankor szoktam készíteni, ha előző napról maradt egy kevés petrezselymes burgonyám, tört burgonyám, páro ...

Sertés natúrszeletek vegyes körettel
Főételek, Sültek
Valójában ez sertésflekken vegyes körettel, de másképp!
Így is nagyon finom!

Egy szokatlan, de finom összeállítás
Főételek, Sültek
Sültestál szőlővel egy személyre!

Rántott szelet
Főételek, Sültek
Sertéskaraj rántva, petrezselymes burgonyával
ReceptVilága receptek

Káposzta saláta
Előételek, levesek, Saláták
Káposzta saláta pörköltekhez, sültekhez 2-4 fő részére.

Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Főételek, Sültek
Laktató, finom, könnyen elkészíthető, és gazdaságos étel!

Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek, levesek, Levesek
Csontleves rengeteg zöldséggel és kevés tésztával!

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek, levesek, Levesek
Ezt a levest legtöbbször nyáron készítem. Talán azért mert egy kicsit savanykás és üdít? Ki tudja?

Krumplileves kicsit másképp
Előételek, levesek, Levesek
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!

Ízes palacsinta
Édességek, Palacsinták, gofrik
A hétköznapok gyorsan elkészíthető finomsága. Elrontani szinte nem is lehet!

Vegyes tál
Főételek, Sültek
Amikor nem tudod mi legyen az ebéd!
Szétnézel a konyhában és amit találsz összerakod.

Sültes tál
Főételek, Sültek
Egyszerű vegyes tál a mindennapokra gyorsan.

Húsos palacsinta
Főételek, Sültek
Palacsinta, hagymás húsos töltelékkel
Ismét egy egyszerű étel, ami igen gyorsan elkészült.