Pacalpörkölt:


Pacalpörkölt:


hozzávalók 4-6 adaghoz:


 1,5 kg     csíkozott marhapacal

 20 dkg    füstöltszalonna

 3-4 db    közepes vöröshagyma


 1    db    fokhagyma

 4-5 gr    őrölt fűszerkömény


              fűszerpaprika


              zöldpaprika

              paradicsom


              só

 
Elkészítése:

A csíkokra vágott füstöltszalonnát kisütöm, majd kiszedem a zsírból
A zsíron megdinsztelem a vöröshagymát
Pirospaprika felét ráteszem, gyorsan öntök rá egy kis vizet.
Hozzáadom a felkockázott paprikát és paradicsomot

Majd:

A tisztított abált felcsíkozott pacalt is hozzáadom
A zúzott fokhagymát  és a fűszereket hozzáadom
Felöntöm vízzel, hogy ellepje, lefedem és puhára főzöm.
Mielőtt leveszem, ha kell akkor újra ízesítem és ráteszem a pirospaprika másik felét is.

Köménymagos burgonyával, és savanyúsággal tálalom.

 

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »