Pacalpörkölt:
Pacalpörkölt:
hozzávalók 4-6 adaghoz:
1,5 kg csíkozott marhapacal
20 dkg füstöltszalonna
3-4 db közepes vöröshagyma
1 db fokhagyma
4-5 gr őrölt fűszerkömény
fűszerpaprika
zöldpaprika
paradicsom
só
Elkészítése:
A csíkokra vágott füstöltszalonnát kisütöm, majd kiszedem a zsírból
A zsíron megdinsztelem a vöröshagymát
Pirospaprika felét ráteszem, gyorsan öntök rá egy kis vizet.
Hozzáadom a felkockázott paprikát és paradicsomot
Majd:
A tisztított abált felcsíkozott pacalt is hozzáadom
A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadom
Felöntöm vízzel, hogy ellepje, lefedem és puhára főzöm.
Mielőtt leveszem, ha kell akkor újra ízesítem és ráteszem a pirospaprika másik felét is.
Köménymagos burgonyával, és savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek