Krumplileves kicsit másképp
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!
Hozzávalók:
3-4 db burgonya
2 db debreceni kolbász
2 db paprika
2 db paradicsom
1db vöröshagyma
kettő evőkanál édes-savanyú mártás
só, bors, kevés zsír,
pirospaprika.
Elkészítése:
Kevés zsíron megdinsztelem a felkarikázott hagymát,
ráteszem a feldarabolt burgonyát, tovább dinsztelem,
majd beleteszem a karikára vágott debreceni kolbászt és
a sót, borsot, pirospaprikát is.
Ráteszem a paprikát és a paradicsomot is.
Megkeverem, vigyázva nehogy leégjen, vízzel felengedem.
Amikor félig megfőtt teszek bele 2 kanál édes-savanyú mártást.
Készre főzöm. Itt a burgonyára ügyeljünk, hogy puha legyen.
Utána ízesítem ha kell és tálalom.
Bármilyen fűszert, amit godolsz, hogy javítani tud az ételen lehet beletenni.
Pl.fokhagyma, köménymag, zellerlevél...stb.
Ki mit szeret!
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek