Hókifli


 

Ez az egyszerű sütemény szinte minden család nagy kedvence.

Hozzávalók:

     50 dkg liszt
     25 dkg vaj
     7 ek. porcukor
     2 csomag vaníliás cukor
     1 csipet só
     20 dkg tejföl


Töltelékhez:

     Itt most dió töltelék, 
     de a szilvalekvár,
     vagy a mák töltelék is kiváló,
          esetleg gesztenye töltelék.
     Porcukor, amivel meghintjük.
 
Hókifli elkészítése:
 
   1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát.
   2. Két részre vesszük a tésztát, fóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük 20-30 percre.
   3. Egyiket kivesszük, elnyújtjuk, kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, vagy üvegpohárral-
   4. Megtöltjük az eltervezett töltelékkel, kifli formájúra tekerjük, majd tepsibe tesszük.
   5. 175 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük őket. 
   6. Elkészítjük a tészta másik felét is.
   7. Forrón meghempergetjük porcukorban, tányérra rakjuk, esetleg a tetejét ismét meghintjük porcukorral.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »