Csülökpörkölt másképp

Csülökpörkölt másképp:
Hozzávalók:
1 db csülök,
1 marék száraz tészta, kb. 15 dkg,
2 db vöröshagyma közepes,
1-2 db kisebb babérlevél,
kevés zöldborsó fagyasztott,
só,
bors,
törött paprika,
olaj, vagy egy fél kanál zsír,
ecetes almapaprika.
Csülökpörkölt másképp!
Elkészítése:
- A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk ízlés szerint.
- A hagymát üvegesre dinszteljük az olajban, vagy zsírban,
- Majd beletesszük a húst és tovább dinszteljük egy pár percig.
- Sót, borsot teszünk bele ízlés szerint, majd egy kevés pirospaprikát is.
- Egyszer-kétszer átkeverjük, beletesszük a babérleveleket is, majd felengedjük vízzel, hogy
bőven ellepje a húst.
- Szinte készre főzzük a húst.
Utána:
- Beletesszük a tésztát és a borsót. Ízlés szerint! Nem kell a súlyhoz ragaszkodni.
- Ha kell utána ízesítjük, ha színe nem szép teszünk bele még egy kevés pirospaprikát.
- Ügyeljünk rá legyen elegendő víz rajta, mert a tészta sokat felvesz./Esetleg kevesebb tésztát
tegyünk bele!/
- Készre főzzük!
- Egytálételként tálaljuk! Tetejére ecetes almapaprikát szoktam tenni, ízlés szerint!
Ha szeretjük egy kicsit csípősen, akkor tegyünk bele egy pici csípős gulyáskrémet,
vagy Erős Pistát!
A hétköznapok gyors ebédje.
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek









ReceptVilága receptek








