Csontleves rengeteg zöldséggel.
Csontleves rengeteg zöldséggel és kevés tésztával!
Hozzávalók 2-4 személyre:
4-5 db kb 1kg orjacsont (húsos csont )
petrezselyem 2-3 szál a zöldjével együtt
sárgarépa 3-4 szál
zeller levél 1-2 db
néhány kisebb paradicsom
zöld paprika 2-3 db (egyik lehet csípős is)
kisebb vöröshagyma 1-2db
fokhagyma 1 gerezd
só és bors
kevés levestészta
Elkészítése:
Főzés előtt a leveshúst beleteszem 2-3 liter (bő) hideg vízbe, hogy az esetleges benne lévő vér kiázzon.
Ezt kb. ötven- hatvan percig áztatom!
Utána:
Fazékba hideg vizet teszek és beleteszem a kiáztatott levescsontot.
A víz mennyisége legyen kb. harminc százalékkal több, mint amennyi levest szeretnénk kapni.( Hagyjunk a párolgásra is!)
Lassú tűzön félig megfőzzük a leveshúst majd szedjük ki, a levét egy kicsit állni hagyjuk és szűrjük le.
Majd a leszűrt levet vissza a fazékba,
beletesszük ismét a húst,
belerakjuk a zöldségeket,
sót és borsot teszünk hozzá ízlés szerint.
Közepes tűzön készre főzzük.( nem lobogó)
A levescsontokat kivesszük a kész levesből,azt külön fogyasztjuk.
vagy:
Lefejtjük a csontról a húst és visszatesszük a levesbe.
A főzés utolsó 5 percében dobjunk a levesbe egy kis levestésztát is.
Fontos:
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Ha mindenki szereti csípősen a levest, akkor nem szükséges kivenni.
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek